Privacy verklaring eLegends

eLegends vindt jouw privacy belangrijk en gaat dus zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Om je uit te leggen welke persoonsgegevens worden verzameld, wat daarmee wordt gedaan en wat je rechten zijn hebben we deze privacyverklaring opgesteld.

eLegends heeft het recht deze privacyverklaring van tijd tot tijd te herzien. Het is raadzaam deze privacyverklaring dan ook regelmatig te raadplegen om er zeker van te zijn dat je de laatste versie hebt. Wanneer er ingrijpende wijzigingen worden aangebracht in deze privacyverklaring word je daarover geïnformeerd via de website van eLegends. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 14 maart 2018.

Over eLegends

Wij zijn eLegends, gespecialiseerd in het organiseren van e-sportevenementen. Hieronder staan de contactgegevens op een rijtje.

Adres Julianaplein 8 (3761 DL) in Soest
Website https://www.elegends.nl
E-mail info@elegends.nl
Telefoonnummer

0628531851

0650271115

Facebook.com /eLegendsNL
Instagram.com /e_Legends
KvK-nummer 69678405
Btw-nummer NL857964690B01

 

Waarom wij persoonsgegevens verwerken

Voor de dienstverlening die eLegends biedt zijn bepaalde persoonsgegevens van jou nodig. eLegends verzamelt deze gegevens op basis van een van de volgende gronden:

  • Het is noodzakelijk voor de uitvoering van de dienstverlening van eLegends;
  • Jij hebt toestemming gegeven voor de verwerking;
  • eLegends heeft een gerechtvaardigd belang bij de verwerking van jouw persoonsgegevens;
  • Jij hebt de persoonsgegevens zelf bekend gemaakt zonder dat je daartoe verplicht was.

 

Voor welke doeleinden persoonsgegevens worden verzameld

Persoonsgegevens worden voor de onderstaande doeleinden verzameld:

  • Om de dienstverlening van eLegends uit te voeren;
  • Om jouw profiel op de website aan te maken en te bewerken;
  • Om je toegang te geven tot een afgesloten deel van de website;
  • Om contact met je op te (kunnen) nemen;
  • Om je te laten communiceren met anderen via de website van eLegends;
  • Om je te kunnen waarschuwen voor oneigenlijk gebruik of misbruik van de website of dienstverlening of om dergelijk gebruik en misbruik tegen te gaan of te beperken;
  • Om andere gebruikers te informeren of te waarschuwen voor oneigenlijk gebruik of misbruik van de website door jou (mits hier sprake van is);
  • Het versturen van een nieuwsbrief;
  • Het analyseren van het gebruik van de website.

Gevolgen niet verstrekken persoonsgegevens

Je bent natuurlijk niet (wettelijk) verplicht je persoonsgegevens te verstekken. Echter, wanneer je de benodigde persoonsgegevens niet verstrekt kunnen bovenstaande handelingen simpelweg niet uitgevoerd worden.

Nieuwsbrief

Als jij je abonneert op de nieuwsbrief geef je toestemming jouw e-mailadres voor de toezending daarvan te gebruiken. Je kunt je overigens op elk gewenst moment uitschrijven van de nieuwsbrief.

Openbaarmaking persoonsgegevens

Wanneer je een profiel aanmaakt op de website, blijven de meeste persoonsgegevens alleen inzichtelijk voor jou. Echter, om gebruik te maken van de dienstverlening wordt jouw (profiel)naam en profielfoto openbaar gemaakt.

Hoewel eLegends geen garantie kan geven, is de website dusdanig ingesteld dat deze gegevens niet mee worden genomen in zoekmachineresultaten.

Delen met derden

Voor bepaalde diensten maakt eLegends gebruik van de diensten van derden. Het kan zijn dat je persoonsgegevens met deze derden worden gedeeld, maar enkel wanneer dat nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst. Deze derden zijn in ieder geval:

  • De hostingprovider, die de website op zijn server heeft staan;
  • De partij die de website beheert;
  • De partij die de betalingen via de website verwerkt;
  • De bank van eLegends;
  • De partij die de administratie van eLegends verzorgt.

Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die via je browser op je computer worden geplaatst. eLegends maakt gebruik van functionele cookies om de site goed te laten functioneren, maar ook om je gebruiksgemak te verhogen.

Je kunt cookies makkelijk verwijderen via je browser. In deze handleiding van de Consumentenbond staat uitgelegd hoe je dat doet.

Google Analytics

Om inzage te krijgen in de statistieken over het gebruik van de website en rapportages op te maken, maakt eLegends gebruik van Google Analytics, onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Google. Google Analytics plaatst hiervoor een analytische cookie. Google Analytics is door eLegends zo privacyvriendelijk mogelijk ingesteld. Dat wil onder andere zeggen dat Google Analytics niet jouw volledige IP-adres verwerkt en jouw gegevens niet deelt met (andere diensten van) Google.

Youtube

Op de website staan hier en daar video’s van YouTube, welke zo zijn ingesteld dat ze enkel een cookie plaatsen wanneer de video wordt afgespeeld. Door de video’s af te spelen kan YouTube mogelijk een cookie plaatsen. Als je wilt weten wat YouTube met jouw gegevens doet, dan is het raadzaam diens privacy beleid door te nemen.

Social media

Op de website staan social media knoppen. Door gebruik te maken van deze social media deel je mogelijk jouw gegevens met het betreffende sociale medium en worden er mogelijk cookies door deze partij geplaatst in je browser. Als je wilt weten wat deze derde partijen met jouw gegevens doen, dan is het raadzaam hun privacy beleid door te nemen. Dat is meestal te vinden op hun eigen website. Sommige van deze partijen slaan deze gegevens op in de Verenigde Staten.

Veiligheid website

eLegends houdt de website zo veilig mogelijk. Jouw verbinding met de website is versleuteld middels SSL (secure sockets layer).

Bewaartermijn persoonsgegevens

Gegevens worden bewaard zo lang als nodig is om de dienstverlening van eLegends te leveren. Na afloop van de dienstverlening worden je persoonsgegeven nog 6 maanden bewaard. Een uitzondering hierop zijn factuurgegevens, er is immers een wettelijke plicht deze zeven jaar te bewaren.

Wanneer persoonsgegevens worden verzameld op basis van jouw toestemming, dan worden de persoonsgegevens maximaal 3 maanden nadat je jouw toestemming hebt ingetrokken bewaard.

Zwarte lijst

Wanneer je je niet aan de regels op de website en de algemene voorwaarden houdt kan eLegends maatregelen treffen, zoals het blokkeren of verwijderen van je account. Je gegevens worden geregistreerd op een zwarte lijst en je kunt in de toekomst geen gebruik meer maken van de diensten van eLegends. Je gegevens worden gedurende 24 maanden op de zwarte lijst bewaard. De zwarte lijst wordt niet gedeeld niet met derden en wordt niet openbaar gemaakt.

Jouw rechten

Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, aan te laten passen of te laten verwijderen. Daarnaast heb je het recht om de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, over te laten dragen aan jou of een derde partij en bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens door eLegends.

Je kunt jouw rechten uitoefenen door contact met eLegends op te nemen per telefoon, e-mail of post. De contactgegevens staan bovenaan deze privacyverklaring.

Meer informatie over je rechten

Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens kun je voor elk van deze rechten aanvullende informatie vinden. Klik hier om naar de website van de Autoriteit Persoonsgegevens te gaan.

Intrekken toestemming

Wanneer jouw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van jouw toestemming heb je altijd het recht deze toestemming in te trekken door contact met eLegends op te nemen. De verwerking van deze persoonsgegevens wordt dan gestopt. Echter, de intrekking van de toestemming heeft geen terugwerkende kracht.

Klachten

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens kun je lezen hoe je dit moet doen.