Spelregels

Leuk dat je meedoet aan een Online Toernooi bij eLegends! Om de toernooien zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn er wat vaste spelregels opgesteld, zodat achteraf geen akkefietjes kunnen ontstaan. Als de toernooi regels een probleem niet oplossen, is er altijd een admin bij om mogelijke incidenten op te lossen.

1. Algemeen

1.1 Alle spelers van een toernooi worden verwacht de spelregels aandachtig gelezen te hebben. Het niet hebben gelezen van de regels is geen geldig excuus voor het niet naleven van de regels.

1.2 De eigenaar van het account dient ook de speler te zijn tijdens het toernooi. Het is niet toegestaan om het account te verhuren of te verkopen.

1.3 Wanneer de regels verbroken worden zal dit op een gepaste wijze gestraft worden. Denk hierbij aan; het verliezen van een wedstrijd, uitsluiting van één of meerdere toernooien of zelfs een permanente uitsluiting van eLegends. De aanwezige admin zal de straf uiteindelijk bepalen.

1.4 De wedstrijden worden gespeeld op de aangegeven tijden op de website.

1.5 De speler die meedoet moet spelen met het opgegeven PSN of Xbox accountID.

1.6 Voordat het toernooi begint moeten de spelers zich inchecken in de chat van het toernooi. De admin zal dit bevestigen in de chat.

1.7 Van elke speler wordt verwacht dat zij over een goede internetverbinding beschikken.

1.8 Na de wedstrijd aangeven dat er te veel lag was is te laat. Doe dit zo vroeg mogelijk in de wedstrijd bij de aanwezige admin.

1.9 De spelers moeten de wedstrijd spelen volgens de game instellingen welke genoemd worden in hoofdstuk 5.

2. Toernooi verloop

2.1 Je doet mee aan een toernooi door een ticket te kopen in de ticketshop.

2.2 Een speler dient zichzelf 10 minuten voor het begin in te checken in de toernooi chatlobby. Wanneer dit niet gebeurt doet een speler niet meer mee aan het toernooi en krijgt hij/zij het inschrijfgeld niet terug.

2.3 Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor een afspraak maken om een wedstrijd tegen elkaar te spelen binnen de aangegeven tijden.

2.4 Beide spelers moeten een foto van de score maken waar beide namen te zien zijn. Zo kan er achteraf geen onenigheid ontstaan over de uitslag.

2.5 De speler door wie de wedstrijd niet gestart kan worden zal worden gediskwalificeerd.

3. Hoe worden de scores doorgegeven?

Na de wedstrijd kunnen spelers de score invullen op de website. Bij de pagina “NU BEZIG“ is een toernooi widget waar scores door spelers kunnen worden doorgegeven. Bij onenigheden kan er worden gevraagd om een foto van de score te mailen.

4. Huisregels

4.1 Van alle spelers wordt verwacht om respectvol met elkaar om te gaan.

4.2 Spelers kunnen worden gediskwalificeerd wanneer zij zich misdragen naar hun tegenstander. Onder misdragen wordt verstaan: het beledigen van de tegenstander, respectloos behandelen, het vertonen van racistisch gedrag en dreigende reacties. Wanneer er iets voorvalt wat niet in het regelement staat kan een admin ter plekke anders beslissen.

4.3 Misdragen tegen de admins van eLegends kan leiden tot een directe diskwalificatie.

5. Toernooi game instellingen

5.1 Voor de game instellingen van een wedstrijd gelden de standaard instellingen van FIFA.

5.2 Je speelt de wedstrijd via een online vriendschappelijke wedstrijd met de online selecties.

5.3 De wedstrijdduur mag niet gewijzigd worden en staat op 12 minuten totaal, dus 6 minuten per helft.

5.4 De spelsnelheid staat op normaal.

5.5 De speler die thuis speelt host de wedstrijd.